Pályázati felhívás a 2022-es Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában történő megjelenésre

  • 2022. 06. 24. 20:43

A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői kiemelten fontosnak tartják a civil szféra társadalmi szerepvállalását, így a Fesztivál hagyományait követve 2022-ben is lehetőséget biztosítanak a Civil Faluban történő megjelenésre. Nyílt pályázaton várjuk a kitelepülő szervezetek jelentkezését az idei Fesztiválra, amely 2022. augusztus 24-27. között kerül megrendezésre.


A pályázat kiírója és lebonyolítója: Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. (6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.)

A pályázat célja: helyi vagy helyileg aktív civil szervezetek, informális csoportok és a civil társadalommal együttműködő intézmények számára lehetőség biztosítása a 2022-es SZIN Fesztiválon történő megjelenésre. Az idei tevékenységek fókuszában az önkéntesség témakörei és az Ifjúság Európai Éve (EYY2022) állnak.

A Kiíró részletesen kidolgozott és magas színvonalú tevékenységeket vár, amely elsősorban a 13-29 éves korosztályt célozzák meg. A tevékenységeknek a pályázó szervezet bemutatkozásán túl illeszkedniük kell a kiemelt témakörökhöz, és célozniuk kell a fesztiválozók aktivitásának növelését és széles körű bevonását. A pályázat értékelésénél a tevékenységek szakmai színvonala és innovatív jellege kiemelten kerül figyelembe vételre.

Pályázni csak a Fesztivál teljes idejére (2022. 08. 24-27.) lehet, minden nap 12-19 óra között biztosított állandó jelenléttel és tevékenységgel.

A Kiíró szervezetenként 9 négyzetméternyi területet, egy sörpad garnitúrát, 2 db bérletet, valamint 8 db napijegyet biztosít. A kitelepüléshez és a tevékenységekhez szükséges eszközök (sátor, kreatív alapanyagok, bevonó játékok stb.) biztosítása, valamint ki- és bepakolása a szervezetek feladata. (Kérjük, hogy a Pályázók olyan projekteket nyújtsanak be, melyek ezzel a belépőszámmal és az általunk kínált lehetőségekkel megvalósíthatók!)

Jelen pályázat keretében 20 szervezet kap lehetőséget a Fesztiválon való megjelenésre.

A pályázati űrlap a következő linken érhető el: https://civilfalu.hu/palyazat

A pályázat beküldésének határideje: 2022. július 8. 23:59 (péntek)

A beküldési határidőt követően az űrlap automatikusan lezár. A határidő lejártát követően pályázat benyújtására nincs lehetőség. Többszörös beküldés esetén az utolsó kerül figyelembe vételre.

A pályázatokat három tagú zsűri egymástól függetlenül, az előre meghatározott szempontok alapján pontozással bírálja el. A pontszámok átlaga alapján sorrend kerül megállapításra, majd az első 20 pályázó kap lehetőséget a megjelenésre. Visszalépés esetén a soron következő pályázó kerül felkérésre. A döntés végleges és vele szemben jogorvoslat nem vehető igénybe.

Értékelés szempontjai:

  • formai követelmények megléte
  • szervezet helyi aktivitása
  • program illeszkedése a szervezet szakmai tevékenységéhez és a 2022-es Civil Falu témakiírásaihoz
  • a tevékenységek színessége
  • a tevékenység egyedisége vagy innovatív jellege

A pályázat elbírálásának határideje: 2022. július 17.

A pályázókat 2022. július 20-ig értesítjük a döntésről e-mailben. A kitelepülők teljes listája közzétételre kerül a civilfalu.hu weboldalon a Fesztivál megkezdése előtt.

A nyertes pályázókkal a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. megállapodást köt, amely tartalmazza a Fesztiválon történő részvétellel, a technikai eszközök biztosításával, a munkamegosztással és a tevékenységekkel kapcsolatos feltételeket. A szerződéskötés további feltétele az egyszeri adminisztrációs díj megfizetése (10.000 Ft + ÁFA).

A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatás az info@civilfalu.hu e-mail címen kérhető.


A Szegedi Ifjúsági Napokkal és a Civil Faluval kapcsolatos hírek és további információk elérhetőek az alábbi oldalakon.

Szegedi Ifjúsági Napok

szin.org
facebook.com/szin.official
facebook.com/events/381654920300570
instagram.com/szinofficial
youtube.com/user/SZINOfficial

Civil Falu

civilfalu.hu
facebook.com/civilfalu
instagram.com/civilfalu
youtube.com/channel/UCW2mQtyNZsDbdWPbdb5xudw